NEXES
“Natural Learning”

PROJECTE D'ACOMPANYAMENT en LA NATURA a L'ETAPA 3-6 CURS 2020/2021 Una experiència INTEGRAL D'EDUCACIÓ

INFORMACIÓ I INSCRIPCIONS

Un projecte que dóna continuïtat i coherència a l’etapa 0-6. Una etapa a on l’explosió de moviment i la connexió amb l’entorn, i amb un mateix, són els protagonistes.

Fa anys que Els Molins cerca donar continuïtat a l’acompanyament que s’ofereix als infants que venen al nostre espai de ben petits. És durant els primers 6 anys de vida que es forma el caràcter d’una persona, un temps en el qual es creen els fonaments i l’estructura. A on la mirada des del respecte, el reconeixement i la validació de les emocions determinarà la futura relació de l’infant amb el món que l’envolta.

S’Hort Vell posa en marxa una proposta que sorgeix de la necessitat de les famílies, la psicopedagoga del centre sensible a aquesta mirada cap a l’educació , comença a donar forma i converteix aquesta proposta en una realitat.

L’aprenentatge a la natura, el vincle i la cura amb els animals, la consciència emocional i l’acompanyament des del respecte a les necessitats de l’etapa i als ritmes individuals de les persones, són els eixos fonamentals del projecte.

Escola a l'aire lliure.

La natura ens brinda infinites possibilitats, ja són molts els projectes que s’adhereixen a aquesta metodologia i podem dir des de les experiències que no només es compleixen els objectius i continguts en  l’àmbit curricular sinó que els aprenentatges en  l’àmbit competencial estan sempre presents.

Motivació intrínseca.

Les persones naixem amb la necessitat d’aprendre, tenim una curiositat innata per descobrir i entendre el món que ens envolta i cada vegada ens desconnectem més aviat d’aquesta motivació intrínseca a causa de la sobre estimulació i el ritme accelerat de la societat en la qual vivim. L’aprenentatge a “Nexes” està lligat a la vivència i a l’experiència.

Acompanyament respectuós

La presència de les persones que acompanyen els processos d’aprenentatge dels infants és una peça clau, amb una mirada atenta i amorosa, posant paraules a les emocions i confiant en les potencialitats dels infants es crearan vincles. Aquests vincles donaran la confiança necessària a l’infant per investigar l’entorn i establir relacions de manera autònoma. La persona adulta captarà el subtil límit entre la intervenció i la interferència aprofitant les oportunitats que ens dóna la convivència.

Joc lliure

Proposem el joc lliure com a manera de relacionar-se amb l’entorn, una eina potencial de treball a un escenari natural ple de reptes i materials per descobrir.

Convivència amb animals.

S’Hort Vell és un espai habitat per animals, els cavalls, els ponis i els cans són companys de vida en aquest entorn, animals acostumats a treballar amb humans fent de suport terapèutic. El vincle i la cura d’aquests, sumat a l’entorn natural, desenvoluparà en els infants una mirada més holística.

Consciència emocional.

Generalment els infants estan connectats al sistema reptilià del nostre cervell, les emocions. No entenem les emocions com a bones i dolentes, sinó com a indicadors d’una necessitat, tenir una vivència que genera una emoció agradable o desagradable ens donarà l’oportunitat de connectar amb noltros mateixosa/as.

I què passa si fa mal temps?

Disposem d’una cabanya de fusta situada a l’espai de referència amb dos porxos en els quals ens podem resguardar. A S’Hort Vell també hi ha infraestructura a cobert, que s’utilitzarà per usos múltiples, ja que està equipada amb els materials adients. . Les tempestes són excepcionals a la nostra illa i la meteorologia perillosa no és freqüent, tot i així, sempre estam atentes a les previsions i tenim alternatives.

Així i tot es diu que “No hi ha mal temps sinó roba inadequada”, és necessari un bon equipament i estar en moviment.

Roba adient suposa roba còmoda i adequada a la climatologia. Dur capes de roba és pràctic ja que l’infant pot anar regulant segons el seu termòstat si llevar-se o posar-se roba.

Espais per habitar.
Equip:

L’equip d’acompanyants i de gestió està format per professionals de l’educació, sempre treballem en parella educativa. Durant el curs 2021/2022 trobam a na Sara (Psicopedagoga) i na Desi (mestra d’educacio infantil) qui acompanyarà als infants d’ “Els Molins” en aquest nou espai  totes dues amb àmplia experiència. N’Ainhoa (Pedagoga) oferirà un taller cada dimarts, així com altres professionals que intervindran de manera esporàdica. .  

A més a més ens acompanyaran ponis i cans amb els que aprendrem molt, així com la gent que habita s’Hort Vell que segur ens enriquiran amb les seves experiències.

Alimentació sostenible i saludable

Un projecte desenvolupat per:

J Llorca (Kids Inspired Food) i Melisa Gómez (Nutrikids)

I elaborat per la nostra cuinera d’ “Els Molins” Mª de Lluc Estarellas.

Des de la perspectiva holística, l’alimentació és un eix de vital importància, conscienciam als infants que el planeta no és un recurs infinit, donam valor al que menjam i contemplam aquest moment com una relació espai-temps que ens ofereix múltiples oportunitats d’aprenentatges. Un menú basat en productes locals o de km0, cereals i llegums ecològics, sense sucres ni processats.

INFO

Descarrega el fulletó

Matrícula

Calendari

Per més informació del projecte.

Contacteu amb Els Molins. Telf. 663468310

Cites per visita a les instal·lacions.

Contacteu amb S’Hort Vell.

Telf. 627308286

INSCRIPCIONS per al curs 2021/2022:
Termini obert.

INSCRIPCIONS

Contacta amb nosaltres a través d'aquest formulari o bé a: escoletaelsmolins@gmail.com // 971874061 // 663468310