Aina Vadell

– Perquè vares decidir fer un voluntariat a Els Molins?

Soc estudiant del grau d’educació infantil a la UIB, durant els mesos de febrer fins al juny havia de realitzar les pràctiques als Molins, a causa de la pandèmia només hi vaig poder assistir durant un mes. Encara que durant tot aquest temps mantinguérem el contacte amb les tutores i duguérem a terme diferents tasques, lluny va quedar l’experiència de pràctiques. Quan va arribar el moment de tancar aquesta etapa ens varen oferir fer voluntariat, i tot d’una vaig acceptar. Era una manera de poder recuperar tot allò que havia perdut i poder viure de primera mà com es treballa als Molins. És un lloc tan especial i amb tant per aprendre que no podia escapar-se aquesta oportunitat. 


– Què destacaries de la teva experiència?

Com ja he comentat abans, la meva experiència va ser una mica substitutiva de les pràctiques, ara bé, he de dir que vaig gaudir molt més durant el voluntariat que no pas durant les pràctiques, cal dir que les pràctiques duraren molt poc temps i quasi no vaig tenir temps d’integrar-me al centre.

Un altre factor és que les mestres em varen acollir com una més, la confiança que m’aportaren em va ajudar molt per poder-me sentir segura durant tot aquest temps.

 Ho recomanaries (o no) a altres persones? Perquè?

Recomanaria a tothom que s’animi a fer un voluntariat educatiu, és una experiència molt enriquidora. Quan fas pràctiques tens aquella pressió que et sents avaluada, i el voluntariat et deixa ser tu mateixa, i per aquest simple fet pens que et deixa aprendre molt més. Un altre detall, és que tu decideixes el temps que hi vols dedicar, això ja et fa sentir lliure i per tant, fora pressions. 

Tant de bo que aquest estiu pugui tornar-hi!