Antònia Miralles

Per què vares decidir fer un voluntariat a Els Molins?
Vaig començar el meu període de pràctiques a l’escoleta, però aquestes es varen veure interrompudes pel confinament, així que només vaig poder fer un mes de pràctiques. Pensava que tot i que no havia pogut dur a terme les meves pràctiques de la carrera a l’escoleta on jo volia, podia trobar una altra sortida per poder gaudir de l’experiència.
Quan ens vam confinar vaig sentir molta pena, ja que vaig arribar a l’escoleta amb moltes ganes d’aprendre de les mestres i dels infants. Així doncs, vaig decidir fer un voluntariat a l’escoleta, perquè pensava que encara podia aprendre més del que ho havia fet amb la meva experiència allà.

Què destacaries de la teva experiència?
Destacaria dues coses. En primer lloc la implicació de totes les treballadores de l’escoleta en la seva feina i les ganes de millorar dia a dia, que fan que creguis que un canvi a l’educació sí és possible si s’hi posen les ganes que fan falta. Per altra banda destacaria el sentiment d’acollida que he tingut en tot moment per tothom (treballadores, infants i famílies), se m’ha deixat intervenir amb els infants, m’han comentat aquells aspectes en els quals podia millorar, però sempre destacant els meus punts forts, i s’ha tingut en compte la meva opinió i el meu punt de vista.

Ho recomanaries (o no) a altres persones? Per què?
Ho recomanaria totalment. Per la riquesa d’experiències que jo he pogut viure durant el voluntariat. M’ha ajudat a sentir-me més segura en les meves decisions, a veure exemples reals i quotidians del dia a dia en una escola, a veure les aplicacions pràctiques de la gran part de la teoria que havia vist a la carrera, a tenir una visita més crítica i realista sobre l’educació, però també més optimista. I sobretot per gaudir molt.