Guillem Vich

Perquè vares decidir fer un voluntariat a Els Molins?

El motiu pel qual vaig decidir fer un voluntariat a Els Molins va ser arran de les meves primeres pràctiques del grau d’educació infantil. A causa del confinament, aquestes no es varen poder completar de manera presencial i tenia a dins una espina que necessitava llevar. Desitjava acabar aquesta aventura que sols acabava de començar.

D’aquesta manera, el motiu pel qual vaig voler experimentar aquesta experiència és viure la dinàmica del centre, els vincles que havia establert amb les mestres, seguir formant dins meu la idea de ser docent, de veure infants créixer, experimentar de manera natural el procés que viuen els infants dins un context tan enriquidor com és Els Molins.

Què destacaries de la teva experiència?

Em vaig sentir com un educador més, on la meva participació era valorada i la meva participació ja estava integrada al dia a dia del centre al costat dels infants, docents i famílies. Vull destacar la confiança encara que sols sigui un aprenent. El clima de seguretat, no sols pel creixement dels infants, sinó d’un mateix em va ajudar al fet que aquesta experiència fos molt més enriquidora i em feia sentir molt segur d’allò que feia a l’aula.

D’aquesta manera, el conjunt del clima del centre i la confiança que desenvolupes amb tots els integrants del centre, et permet el que per a mi és el més important, crear vincles amb els infants. En la meva experiència vaig poder crear llaços molt forts amb els infants, essent allò que més destacaria de la meva vivència.

Ho recomanaries (o no) a altres persones? Perquè?

Malgrat les circumstàncies, el centre és increïble i s’ha adaptat de la millor manera possible. És per això que gaudir de l’experiència a Els Molins és totalment recomanable, sobretot per aquelles persones que desitgen vivenciar de primera mà quin és el significat d’educació i tot allò que comporta.