Ruth Andreea Mayoral Aguiló

Per què vares decidir fer un voluntariat a Els Molins?
Tot va sorgir parlant amb en Guillem, un company meu de classe que feia les pràctiques de la carrera allà, i em va comentar que des de l’escoleta els varen proposar fer aquest voluntariat durant l’estiu. Jo li vaig demanar si tan sols ho varen oferir pels practicants i ell va parlar amb una de les tutores, i va donar-li el meu telèfon i vàrem parlar. Vaig voler fer aquest voluntariat perquè també m’havia quedat amb les ganes de poder estar amb infants de 0-3 anys, ja que amb la situació sociosanitària, no vaig poder dur a terme les pràctiques del primer cicle d’Educació Infantil, i va ser una oportunitat que no podia desaprofitar.


Què destacaries de la teva experiència?
Doncs, al principi em feia por no saber per on començar, no saber com fer les coses, no sé, em sentia insegura. He de dir que vaig estar poc temps, però vaig notar un progrés personal quant a seguretat. Em trobava molt còmoda, sentia que havia trobat el meu lloc, i això és en part gràcies a les tutores que em van anar aconsellant coses, i van estar disponibles sempre que tingués qualque dubte.
També m’agradaria destacar la flexibilitat que em varen donar per fer el voluntariat, ja que jo feia feina a setmanes alternes i em varen donar aquesta possibilitat d’alternança també.
En resum, va ser una experiència molt gratificant, on he après i gaudit moltíssim! A més, com a estudiant d’Educació Infantil, he pogut acostar-me al que seria el dia a dia amb els infants, he pogut veure aspectes que he manat treballant al llarg de la carrera, i sobretot, poder-los posar en pràctica.


Ho recomanaries (o no) a altres persones? Per què?
Sí, definitivament si que ho recomanaria. A part de tot el que he explicat anteriorment, em va agradar molt l’ambient que hi ha. Allà es coneixen tots, i és una sensació molt agradable, et sents acollida per tothom.
Si teniu l’oportunitat de fer el voluntariat aprofiteu-ho, jo ho tornaria a repetir una i mil vegades més.